Warning: Creating default object from empty value in /home/wwwprov/public_html/webcontent/plugins/members/includes/functions.php on line 21
DESPRE CARNEA DE PUI - Provit 2001 | Provit 2001

DESPRE CARNEA DE PUI

Asiguram clientii PROVIT, cat si partenerii procesatorii din lantul alimentar, de faptul ca produsele din carne de pasare, pe care societatea noastra le produce, sunt produse executate de profesionisti ,dupa metode traditionale de transare. Transare carcaselor cat si dezosare pieselor rezultate, se face anatomic si manual urmarindu-se asfel o executie de calitate si corecta a procesului in derulare.Pieselor transate l-i se respecta forma anatomica , carnea ce urmeaza a fi dezosata de pe acestea se executa cu acuratete maxima, dupa standarde impuse de profesionisti fara a se aplica taieturi suplimentare si inutile, respectandu-se asfel scopul si destinatia pentru care a fost produsa. Unitatea nostra de transare respectand statutul de profesionisti in domeniu, pune la dispozitia clientului ,toata priceperea de care da dovada,si este dechisa oricaror sugestii si propuneri privind modalitatile ,si nevoile de transare. Practic clientul nostru isi poate comanda carnea de pui tarnsata asa cum doreste .

Un alt lucru la fel de important in asigurarea calitatii produselor noastre sunt oligoelementele si vitaminele continute de acestea, conferind-i asfel carnii de pasare remarcabile proprietati nutritionale , fizice si organoleptice , din care putem enumera:
Fragezimea la carnea de pui, este conditionata de specie,rasa ,linie,varsta,stare de ingasare,modul in care sa realizat racirea carnii,tratamentul termic aplicat,uscare etc, cat si de continutul ei in tesuturi conjuctive lax si fibros,de calitatea si cantitatea tesutuli adipos,precum si calitate fibrei musculare.

Suculenta la carnea de pui – reprezinta aptitudinea carnii de a lasa, de a ,,ceda’’ suc prin masticatie.Nivelul suculentei carnii este determinat de capacitatea carnii de a retine o anumita cantitate de sucuri intracelulare,intercelulare,si interfasciculare.Varsta joaca un rol important in definirea gradului de suculenta al carnii; asfel intotdeauna,carnea animalelor tinere este mai suculenta decat a celor adulte.

Culoarea la carnea de pui, depinde de cantitatile de mioglobina si hemoglobina existente in carne, dar si in unii pigmenti specifici ,fiind in raport de varsta animalelor de la care provine carnea examinata ,sex, regiunea musculara,nivelul si tipul de alimentatie asigurate,sanatatea animalului,modul in care animalul a fost pregatit pentru sacrificare,tehnica de sangerare adoptata si a.s.m. In general carnea de buna calitate are o culoare rosie deschisa,data de prezenta in interiorul muschilor a mioglobinei purpurii si a oximioglobinei de culoare roz.

Savoare sau aroma  la carnea de pui, este o insusire care inglobeaza gustul si mirosul carnii,fiind determinate de un numar de variabile,cum sunt:sexul,varsta,ereditatea,haranirea si componenta hranei administrate animalului,conditiile de crestere asigurate animalelor destinate taierii,conditii de sacrificare,de racier si depozitare a carnii obtinute.
Consistenta carnii – consistenta carnii reprezinta rezistenta pe care aceasta o opune la deformare prin apasarea cu degetulpe suprafata ei,in acelasi timp ,consistenta ,este data si de modul in care se pastreaza forma bucatilorrezultate la taierea carnii.In mod normal carnea cea mai buna pentru consum trebuie sa aiba o consistenta elastica, ferma.

Aspectul la carnea de pui, este modul de prezentare a carnii la exterior,fiind o insusire independenta de procedeul de conservarela care a fost supusasi de gradul de prospetime al ei.Asfel, carnea bine refrigerata are la suprafata o pelicula uscata ,pe cand cea refrigerate necorespunzator prezinta suprafata umeda. Carnea congelata are suprafata curata ,acoperita cu un strat subtire de ghiata,iar cea decongelata prezinta suprafata umeda.

Textura la carnea de pui, reprezinta raporturile dintre conponentele carnii,respective dintre carnea propriu-zisa , grasime ,oase ,tendoane ,piele.Ca atare ,in definirea texturii carnii intervin urmatoarele: marimea fasciculelor musculare,consistenta tesuturilor de legatura,grosimea,densitateasi structura fibrelor,fibrilajul carnii,structura si cantitatea tesuturilor conjuctive (adipos,fibros,cartilaginous,osos etc). Textura carnii se coreleaza pozitiv cu fragezimea,consistenta si cantitatea de grasimidin tesutul muscular.La pasari textura este fina ,iar sarcolema fibrelor musculare striate este subtire.

Toate aceste calitati sau insusiri a unei productii de carne de buna calitate sunt foarte atent urmarite si monitorizate inpreuna cu partenerii si colaboratorii nostri din domeniu. Asiguram  pe toti  clientii nostri de faptul ca, carnea produsa in uninatea noastra  NU  este  UN PRODUS INJECTAT.  Dovada acestui fapt stau buletinele de analiza prin care se  verifica si se stabileste  periodic  raportul de   APA/PROTEINA  conform  Reg.  (CE) Nr.. 543/2008  AL COMISIEI din 16 Iunie 2008.

Profesionisti  ce  lucreaza  pentru  si  cu  profesionisti.  In  trei  cuvinte  am  spune  cam  asa :

      Provit  2001 ,,CARNE CU GUST’’

Vezi produse